FAQ


1. Waarom is Elos succesvol?
 
Elos is de 3e generatie na laser & IPL en is uniek, veilig, pijnloos, goedkoop. Elos is succesvol, omdat het de énige techniek is die de voordelen van radiofrequentie & licht met elkaar combineert en voor alle huidtypen en haarkleuren gebruikt kan worden(ook blond, rood en grijs).

   
2. Wat zijn de verschillen tussen Laser, IPL en Elos
Bij de oudere technieken: Laser en IPL:
-  kunnen niet alle huidtypen en haarkleuren worden behandeld
    (de donkere huid verbrandt en de lichte/blonde haartjes pakken deze niet)
-  is er een verhoogd risico op verbrandingen & huidbeschadigingen
-  wordt 1/3 van de energie weerkaatst door de weerstand van de huid, waardoor  meer energie gebruikt  moet worden en de behandeling PIJNLIJK wordt.
3. Waarom uw keuze voor de Elos-methode?
 • hiermee kunnen alle huidtypen en haarkleuren worden behandeld.
 • door de combinatie van licht & radiofrequentie heeft u GEEN verhoogd risico op  verbranding en dus geen huidbeschadigingen.
 • de radiofrequentie = hoogfrequente stroom = gelijkstroom en wordt niet door de huid weerkaatst.
 • GEEN weerkaatsing op de huid, dus MINDER energie nodig en MINDER PIJNLIJK.

 

4. Wat zijn de nadelen van Radiofrequentie (RF) alleen:
 • De behandeling is zeer pijnlijk.
 • Radiofrequentie is oncontroleerbaar (niet selectief) en baant zich een weg door het hele lichaam.
 • Mag uitsluitend door een arts worden toegepast, omdat er kans is op vetnecrosis (= het oplossen van vet).

 

5. Wat zijn de nadelen van licht (IPL of Laser) alleen:
 • De huid weert van nature licht, 60%, dus slechts 40% van de afgegeven energie bereikt het doel.
 • Licht werkt alleen als het doel voldoende chromophore bevat (bij een haarfollikel is dit het pigment).
 • Het verlies van energie moet gecompenseerd worden door hogere energiewaarden te gebruiken, hierdoor is er een verhoogde kans op pigmentverschuivingen en verbrandingen.

 

6. Hoe gaat de behandeling?

                  

Om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar het haar te krijgen, wordt er een dunne laag gel op de huid aangebracht. Vervolgens wordt het handstuk van de ELOS na elke lichtflits verplaatst over het te behandelen gebied. De Elos heeft een spotgrootte van maar liefst 1 x 2,5 cm. Hierdoor is het mogelijk grote oppervlakten snel te behandelen en kunnen per flits honderden haarzakjes tegelijk uitgeschakeld worden. De Elos-methode is effectiever, minder pijnlijk, geeft minder bijwerkingen en kan meer huidtypes behandelen.

Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma (1 x 2,5 cm groot) naar de te behandelen plek geleid. Haar bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte.

Deze warmte wordt vervolgens via het haar naar het haarzakje gevoerd. Dit haarzakje wordt behandeld, waardoor er geen nieuw haar meer kan groeien.
7. Wat zijn de voordelen van de combinatie van RF & LICHT (= ELOS):
 • Het licht doet het voorwerk en verwarmt het doel (haarfollikel, pigmentvlek of vaatje) voor. Dit gebeurt met een lage energiewaarde waardoor er geen pigmentverschuivingen optreden.
 • De RF wordt als een “warmtezoekende raket” uitsluitend aangetrokken door het voorverwarmde doel en is dan wel controleerbaar (selectief).
 • RF = hoogfrequente stroom; de energiewaarde die het handstuk afgeeft, komt daadwerkelijk bij het doel terecht. Er vindt dus geen verlies van energie plaats.
 • RF werkt op warmte en niet op chromophore (pigment), ook lichte haren kunnen behandeld worden.
 • Er vindt nu een optimale verwarming van het doel (70 gr. C) plaats, zodat deze vernietigd wordt zonder het omliggende weefsel te belasten.
 • Elos werkt veilig en kan door schoonheidsspecialisten worden toegepast.
 • Elos heeft de FDA en CE goedkeuring en wordt aanbevolen door dermatologen en plastisch chirurgen

 

8. Effectiviteit: Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Het ELOS-systeem is uitgevoerd met een unieke software, waarmee instellingen geprogrammeerd kunnen worden voor het behandelen van veel soorten haar en huidskleuren. Zo wordt de intensiteit van de lichtstraal aangepast aan het huid- en haartype. Als enige methode kan de Elos alle huidtypen en haarsoorten behandelen. Ook donshaartjes en grijze haren. Grijze haren hebben wel meer behandelingen nodig dan gekleurd haar. Tevens kan ook de donkere huid veilig en zonder problemen behandeld worden.
Met IPL of laser is het niet mogelijk om de donkere huid en grijze, witte of zeer blonde haren te behandelen. Met de Elos-methode kan dit wel.
Het aantal behandelingen dat nodig is om tot een gewenst resultaat te komen, kan per persoon verschillen. Het is o.a. afhankelijk van de te behandelen lokatie. Zo zal het gelaat gemiddeld meer behandelingen nodig hebben dan de rest van het lichaam. Bij slechts een gering aantal personen (ca 6 @ 8 %) kan het zijn dat de behandeling niet aanslaat. Dit percentage is minimaal gelijk zo niet minder als bij de behandelingen met Laser en/of IPL.
Gemiddeld moet men op 8 behandelingen rekenen voor de Elos-methode.
Door eigen ervaring en wetenschappelijke studies is aangetoont dat 70% van de personen die 4 á 6 behandelingen hebben gehad met een interval van 6 weken tot 8 weken, na 9 maanden een haarreductie van 75-100% hebben. Indien er geen sprake is van hormonale stoornissen of medicijngebruik.
9. Waar is het aantal behandelingen van afhankelijk?
Veel factoren zijn van invloed op de menselijke haargroei, daarom zal het aantal behandelingen voor ieder verschillend zijn. Daarbij dient rekening gehouden te worden met o.a. de hormoonhuishouding, leeftijd, erfelijkheid, medicijn - en hormoongebruik en de plaats op het lichaam. Daarnaast verschilt haar van lengte, dikte en kleur.

Haarzakjes staan vaak per 3 bij elkaar, 1-5 mm onder de huidoppervlakte. Normaal is 1 van de 3 haarzakjes in de groeifase (anagene fase) op een bepaald moment. Het aantal zichtbare haren is afhankelijk van het aantal haren dat in de anagene fase is en het meetpunt in deze fase. Hoe langer de anagene fase duurt, hoe langer het haar kan groeien in lengte. Daarom kan haar op het hoofd qua lengte langer groeien dan op andere delen van het lichaam.
Voorbeeld:
Op een bepaald moment is 85% van de haren op het hoofd in de anagene fase en ongeveer 15% in de telogene fase (rustfase).
Voor haar op het hoofd kan de anagene fase liefst 6 jaar duren terwijl de telogene fase "slechts" 3 tot 4 maanden is. De haren op de armen hebben een anagene fase van slechts 3 maanden voordat zij overgaan in de telogene fase. Zo verschilt dit per lichaamsdeel.


             

10. Hoe kan men de zes verschillende haargroei fases indelen?
1. anagene fase
2. catagene fase
3. exogene fase
4. telogene fase
5. vroeg tot middel anagene fase
6. nieuwe anagene fase
11. Wat zijn de verschillende types van overbeharing?
1. Cosmetische overbeharing
Onder cosmetische overbeharing verstaan wij voornamelijk normale haargroei. Het is toch heerlijk om je oksels of bikinilijn niet te hoeven scheren of harsen, zodra je met je bikini aan op het strand wilt liggen. Om die reden besluiten veel mensen tot duurzaam ontharen.
2. Hypertrichose;
Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al haargroei bestaat. Dit kan zowel voorkomen bij mannen als vrouwen en is vaak een erfelijkheidskwestie.
3. Hirsutisme;
Bij hirsutisme ontwikkelt de haargroei bij de vrouw zich volgens een mannelijk model. Een vrouw krijgt dan veel haar op plaatsen waar normaal alleen donshaar voorkomt. Bijvoorbeeld op de bovenlip, wangen, kin, hals, rond de tepels, op de borst, de rug de buik en in de liesstreek. Hirsutisme kan o.a. ontstaan door een afwijkende hormoonhuishouding en bijvoorbeeld medicijngebruik. Op latere leeftijd kan een "snor" of wat "baardhaar" ontstaan bij vrouwen.
12. Welk systeem gebruikt uw specialist
Bij Cosmetisch Huidinstituut MARYVI wordt deze nieuwe generatie apparatuur inmiddels al sinds 2002 toegepast, een veilig en vertrouwd gevoel. Maria Pardo was één van de eerste centra die de Elos-methode met succes toepast. Hierdoor bezit zij een enorme dosis ervaring. U kunt vertrouwen, dat u zeer deskundig wordt behandeld. Uw specialist zal het op prijs stellen als u informeert naar de behandelingswijze die u te wachten staat: Kritische consumenten zijn vandaag de dag immers een normaal gegeven.
Bij MARYVI bent u ervan verzekerd dat u in goede handen bent. Huidspecialist Maria Pardo heeft al meer dan 23 jaar ervaring in het behandelen van overbeharing en was één van de eersten die overbeharing te lijf ging met de ELOS-methode. Daarvoor werkte ze met de koud-laser en weer daarvoor met een zeer pijnlijk en tijdrovende methode - elektrische epilatie. Ze is en blijft altijd op zoek naar de beste en veiligste behandelmethodes. Een pionier en trendsetter op haar vakgebied.
Toen zij in 2002  met de Elos-methode startte, had nog niemand van de Elos-methode gehoord. Door haar grote vakkennis durfde ze het toch aan om een deze grote investering te doen. Een groot risico, want de meeste mensen hadden wel van Laser gehoord, maar niemand wist toen iets over de ELOS-methode. Daar is gelukkig wel wat verandering in gekomen. Met de nieuwe ELOS-systemen heeft u de zekerheid dat u profiteert van de actuele ontwikkelingen op gebied van huid- en onthaarbehandelingen.
Immers, de ontwikkelaar van de Elos-methode was tevens de eerste ontwikkelaar van de Laser voor ontharing.

Nog niet in alle centra wordt de nieuwste apparatuur voor de behandeling van ongewenste haargroei ingezet. Toch werkt de nieuwe, derde generatie technieken 20 tot 30% effectiever, vraagt geen handmatige nabehandeling meer en is bovendien veel minder belastend voor de huid. Daarom is het misschien goed om na te vragen met welke systemen u behandeld gaat worden.
13. Waarom is de Elos-methode minder belastend voor de huid?
De nieuwe generatie ELOS-haarbehandelingssystemen biedt nog meer voordelen. Bijvoorbeeld een veel gerichter gebruik van lichtimpulsen en een efficiëntere inzet van de hoogfrequente stroom. Door voorverwarming van te behandelen haarzakjes met licht ondervinden de werkzame stroomimpulsen beduidend minder weerstand. Dat is niet alleen veel aangenamer (minder prikkeling van de huid) maar ook veel effectiever: de doorgaans noodzakelijke handmatige nabewerking (epileren van resthaar) is geheel overbodig geworden. En de kans op negatieve bijwerkingen, zoals een rode, geïrriteerde huid, vrijwel gereduceerd tot nul.
14. Waarom is de Elos-methode veiliger en minder risicovol?
Inmiddels wordt de Elos-methode in vele centra's tevens met veel succes toegepast. Getest en gekeurd door de strenge Amerikaanse FDA en CE-gecertificeerd, bewijzen deze nieuwe technieken dagelijks hun grotere effectiviteit. De behandeling van ongewenste haargroei resulteert niet alleen in een permanente reductie, maar in de meeste gevallen ook in minder noodzakelijke behandelingen. Dat bespaart geld, tijd en ongemak. En u bereikt sneller het gewenste resultaat. Laat u daarom informeren, u heeft er recht op.
15. Kunt u zekerheid herkennen?
Veel apparatuur die nu nog gebruikt wordt, dateert van een aantal jaren terug en werkt meestal alleen met lichtimpulsen of op basis van lasertechniek. Destijds een mooie stap in de goede richting, maar inmiddels ingehaald door een volgende generatie systemen waarbij de werking van licht én hoogfrequente stroom wordt gecombineerd en elkaar synergetisch versterkt. Het resultaat mag echt een doorbraak genoemd worden: het huidtype (donker of licht) maakt namelijk niet meer uit. En evenmin het haartype: de nieuwe generatie ELOS-systemen (Elektrisch Optische Synergie) werkt beter en effectiever bij elk huid- en haartype, óók bij blond, rood en zelfs grijs haar.