FAQ


1. Wat is GentleWaves?
GentleWaves (GW) introduceert een nieuwe techniek - LED photomodulation - voor het verminderen van de zichtbare gevolgen van huidveroudering.
GentleWaves - Skin fitness voor het gelaat – voor een gezonde huid. GentleWaves herstelt en repareert de (zon) beschadigde huid

 

2. Wat is LED photomodulation?
De huid is continu bezig met het aanmaken van nieuwe cellen en het vervangen van oude cellen. Om dit te kunnen doen hebben we licht van een bepaalde golflengte nodig. Onze huid absorbeert dit licht en gebruikt dit als een energiebron om de celvernieuwing te stimuleren.
3. Hoe werkt de GentleWaves?
Photomodulation is de interactie tussen het licht en de cellen in de huid, zogenaamde fibroblasten, die collageen en elastine produceren.
Door het speciale GentleWaves licht maken de mitochondriën, de energiecentrales van de fibroblasten, meer energie aan, waardoor de huid meer collageen en elastine kan aanmaken. Dit zorgt ervoor dat de huid hernieuwde elasticiteit en stevigheid krijgt.
Ook zorgt GentleWaves ervoor dat de enzymen die het collageen in de huid afbreken, worden onderdrukt. Deze beide effecten resulteren in een gladdere en zachtere huid en het vervagen van rimpels.
4. Is de GentleWaves veilig?
Op dit moment is Gentle Waves het eerste LED systeem dat door de Food and Drug Administration in Amerika is goedgekeurd voor rimpelbehandelingen. Ook veilig voor rond de ogen.
5. Hoe gaat de behandeling met GentleWaves?
U zit een kleine minuut per keer achter de GentleWaveslamp.
Deze lamp geeft een geel licht. Dit gele licht van GentleWaves brengt het fotobiochemische proces op gang. De behandeling is pijnloos, snel en zonder bijwerkingen. Voor een optimaal resultaat ondergaat u tien behandelingen kort na elkaar. Na deze periode is één behandeling per maand voldoende om het fotobiochemische proces te onderhouden.
6. Het resultaat van GentleWaves
GentleWaves werkt aan de fundering van de huid door middel van een unieke combinatie van herstel en preventie. Gentle Waves maakt de huid weer gezond; het repareert en verstevigt de huid door nieuwe lagen collageen op te bouwen en de afbraak van collageen te onderdrukken. Binnen enkele weken is het resultaat te zien en te voelen; de huid wordt gladder en zachter. De oppervlakkige rimpeltjes in het gezicht worden minder zichtbaar, de teint verbetert en de structuur van de huid verfijnt.
7. Waarom het belang van een gezonde huid?
Het is van belang om niet alleen een goed uitziende huid te hebben, maar bovenal een gezonde huid. Het GW Skin Fitness Systeem herstelt (repareert) en verstevigt de huid door nieuwe lagen collageen op te bouwen, hetgeen essentieel is in de strijd tegen huidveroudering. Daarnaast vermindert GW de collagenese (natuurlijke afbraak van collageen onder invloed van licht). GW werkt aan de fundering zodat de huid weer gezond wordt.
 
De huid is ons grootste orgaan en moet ons beschermen tegen invloeden van binnen en van buiten.
8. Wat zijn de voordelen tot andere lichttechnieken?
In tegenstelling tot andere lichttechnieken (lasers e.d.), die warmte (photothermolyse) nodig hebben om de huid te verbeteren, brengt het GW licht een photobiochemisch proces op gang. In dit proces, dat vergelijkbaar is met de photosynthese in planten, heeft het licht een interactie met de cellen en stimuleert het de productie van collageen en elastine. Het succes van photomodulation ligt in de specifieke code, waarmee de lichtpulsen worden afgegeven.
9. Hoe werkt photomodulation?
Photomodulation is te vergelijken met een barcodelezer. Het rode licht dat uit een barcodelezer komt, breekt de code in specifieke codes zodat deze herkend worden door de scanner. Elk produkt heeft een eigen unieke code. Bij photomodulation is er een gecodeerde reeks van gepulseerd low level licht, die in staat is om de cellen te activeren om nieuw collageen en elastine aan te maken.
10. Hoe wordt het huidverouderingsproces vermindert door de GentleWaves?
GW verbetert niet alleen een verouderde en zonbeschadigde huid, maar vermindert ook de collagenese - de collageenafbraak door enzymen, hetgeen uiteindelijk leidt tot huidveroudering. MMP-enzymen die de productie van structurele eiwitten zoals collageen en elastine verminderen, zijn te vergelijken met termieten die de fundering ondermijnen.
 
GW werkt juist aan de fundering van de huid door middel van een unieke combinatie van herstel en preventie. GW maakt de huid weer gezond, zowel van binnen als van buiten, terwijl andere lichtbehandelingen alleen de buitenkant van de huid verbeteren en niet in staat zijn om de aanval van de MMP-enzymen te keren.
11. Hoe snel is het resultaat zichtbaar?
Binnen enkele weken is het resultaat te zien en te voelen - de huid wordt gladder en zachter. Twee behandelingen per week, gedurende een maand, zijn nodig om de huid weer in topvorm te krijgen en ervoor te zorgen dat de huid er weer gezond en stralend uit gaat zien. Zelfs na de laatste behandeling zal het effect van de behandeling doorwerken en blijft de huid zich verbeteren. Om het effect te behouden zijn onderhoudsbehandelingen noodzakelijk.
12. Is de behandeling te combineren met andere behandelingen?
De GW behandeling is pijnloos en snel; de behandeling kan gebruikt worden als een stand-alone maar is ook uitstekend te combineren met een Elos-Fotofacialbehandeling. Door de toegevoegde waarde van GW zullen de resultaten van andere behandelingen optimaliseren.
 
GW verbetert niet alleen een verouderde en zonbeschadigde huid, maar vermindert ook de collagenese - de collageenafbraak door enzymen, hetgeen uiteindelijk leidt tot huidveroudering.