FAQ


1. Wat is Skintightening?
Huidverstrakking met de nieuwe Elos Fotofacial RF techniek. Spontane aanmaak van natuurlijk collageen; hierdoor krijgt de huid een grotere elasticiteit. Uw huid wordt weer strak en tegelijkertijd gelift.
2. Wat doet Skintightening of Fotofacial RF?
Skintightening lift de huid en verwijdert tegelijkertijd de huidverkleuringen; pigmentvlekken en roodheid vervagen. Skintightening is een veelomvattende behandeling die alle aspecten van huidveroudering aanpakt.
3. Hoe werkt de Fotofacial RF?
Tijdens een volledige Fotofacial RF gezichtskuur (ongeveer 30 minuten) wordt de huid behandeld met een bipolaire radiofrequentie en gepulst licht.
Dit is een combinatie van licht en warmtepulsen met hoogfrequente stroom.
 
De energie van de flits verwarmt het collageen, hetgeen tot verstrakking leidt
Gelijktijdig wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd,
hetgeen na verloop van tijd zichtbaar wordt. Door het liftend effect vervagen de rimpels en komen de gelaatscontouren terug.
4. Wat kan ik verwachten?
Allereerst: een frissere uitstraling en een jongere huid.
De huid wordt behandeld met gecombineerde licht/warmtepulsen én hoogfrequente stroom. Hierdoor wordt de aanmaak van natuurlijk collageen in het huidweefsel gestimuleerd en herstelt de elasticiteit van de huid zich opmerkelijk. Dat is direct te zien: kleine rimpeltjes verdwijnen en de huid ziet er frisser, strakker en jonger uit. Bovendien vervagen ontsieringen zoals pigmentvlekken, sproeten en oneffenheden snel.
5. Werk Fotofacial RF ook op pigmentvlekken?
Ja, het teveel aan pigment wordt geabsorbeerd, afgebroken en afgevoerd in het lichaam. In één behandeling kunnen al heel goede resultaten bereikt worden; voor een optimaal en blijvend resultaat zijn doorgaans meerdere sessies nodig. Uw specialist zal u een duidelijke indicatie kunnen geven van het aantal te verwachten behandelingen en verdere preventieve verzorging.
6. Is de Fotofacial RF veilig?
De geavanceerde ELOS techniek is uitvoerig getest door de strenge Amerikaanse FDA, voor Europa CE-gecertificeerd en wordt internationaal veelvuldig toegepast bij cosmetische en medische behandelingen. Bij slechts een gering aantal personen (ca 6 - 8 %) kan het zijn dat de behandeling niet aanslaat. Dit percentage is minimaal gelijk aan, zo niet lager dan bij de behandelingen met Laser en/of IPL.
7. Hoe gaat de behandeling?
Elke gecombineerde licht/warmte/hoogfrequent-puls duurt ongeveer één seconde, geeft alleen een licht tintelend gevoel en is dus beduidend minder pijnlijk dan de conventionele laser- en IPL-methoden. Dat Fotofacial RF volkomen veilig is, heeft de brede toepassing inmiddels bewezen: de behandeling is volkomen geschikt voor élk huidtype, bij zowel vrouwen als mannen. De meeste mensen zullen geen enkel neveneffect ervaren. Alleen bij een overgevoelige huid kunnen in een enkel geval de behandelde delen één tot twee uurtjes lichtrood opkleuren. Direct na de behandeling kunnen alle activiteiten gewoon worden hervat.
 
8. Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Afhankelijk van het doel en conditie van uw huid; bestaat een complete Fotofacial kuur uit vijf tot zes behandelingen, met een interval van 3 weken. Het resultaat zal geleidelijk zichtbaar worden. De behandeling is snel en niet ingrijpend, het sociale leven wordt dan ook niet verstoord door een herstelperiode.
9. Wat zijn de voordelen t.o.v. Laser en IPL?
  • De Elos Fotofacial RF techniek is veilig en geschikt voor iéder huidtype.
  • Maakt gebruik van de versterkende effecten tussen elektrische -en lichtenergie.
  • Veel effectiever en veiliger dan traditionele laser- en IPL-systemen.
  • Minder kans op verbrandingen en pigmentstoornissen.

 

10. Welk systeem gebruikt uw specialist?
Nieuw voor velen is de Koud-Laser voor huidverjonging.
Maria Pardo was hiermee de eerste op de Nederlandse markt. Sinds 1999 werkte zij met deze methode. Een veilige methode, maar de resultaten met de Fotofacial RF zijn vele malen beter. De allernieuwste technologie op dit gebied is de GentleWaves – Beautylicht.
 
11. Wilt u een diepgaande revitalisering van uw huid?
Overtuig u er dan van dat uw behandelaar ook de nieuwe Fotofacial RF techniek toepast. Uw specialist zal het op prijs stellen als u informeert naar de behandelingswijze die u te wachten staat: kritische consumenten zijn vandaag de dag immers een normaal gegeven. Vindt de gezichtsbehandeling plaats met de nieuwe ELOS-techniek, dan heeft u de zekerheid dat u profiteert van de actuele ontwikkelingen op het gebied van effectieve huidbehandeling.
12. Bent u nog niet toe aan een facelift?
Als u nu nog niet klaar bent voor een chirurgische facelift dan is de Skintightening:
De nieuwe, geavanceerde Fotofacial RF-techniek op basis van Elektrisch Optische Synergie (ELOS) en/of in combinatie met de Gentle Waves voor u dé oplossing.